20 Eylül 2007 Perşembe

Nasreddin Hoca tadında


Nasreddin Hoca tadında

Atv'nin yapımcılığını üstlendiği yepyeni dev prodüksiyon dönem dizisi 'Elveda Rumeli' bu akşam ilk kez izleyiciyle buluşuyor Başrollerini Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez'in paylaştıkları dizinin yönetmenliğini ise Serdar Akar yapıyor.



Hatırla Sevgili'yle yapımcılıkta da iddialı olduğunu gösteren atv yine dev bir prodüksiyona imza atıyor. Başrollerini Erdal Özyağcılar ve Şebnem Sönmez'in üstlendiği dizi bu senenin iddialı yapımlarından biri olmaya aday. Tamamı yurtdışında çekilen ilk dizi olma özelliğini taşıyan 'Elveda Rumeli', 1896 yılında Balkan Savaşları sonrasında Türkler'in Balkanlar'dan göçünü anlatacak olan dizi, Osmanlı'nın son dönemlerine ayna tutacak. Sütçü Ramiz Efendi, Hanımı Fatma ve 5 kızı ile 3 damat adayının çerçevesinde gerçekleşen trajikomik olayların konu alındığı dizi izleyiciyi kimi zaman güldürecek kimi zaman ise ağlatacak.

DENEYİMLİ KADRO
Sinema ve televizyon dizilerinin başarılı yönetmeni Serdar Akar'ın imzasını taşıyan 'Elveda Rumeli' yapımcılığını Tarkan Karlıdağ üstleniyor. Senaryosunu Alican Yaraş'ın yazdığı dizinin müziklerinde ise 'Hatırla Sevgili'de yaptıkları müziklerle adlarından söz ettiren Kemal Sahir Gürel, Erdal Güney, Hüseyin Yıldız imzasını taşıyacak. Dizinin oyuncu kadrosunda Tuna Orhan, Hande Subaşı, Gülçin Şantırcıoğlu, Ertan Saban, Tolgahan Sayışman, Engin Akyürek, Filiz Ahmet, Bedia Begovska ve Gökhan Mete yer alıyor. Elvada Rumeli'nin oyuncu kadrosunda Türk oyuncularının yanı sıra bir çok Makedonya'da yaşayan ve konservatuvarda okuyon birçok Türk tiyatro oyuncusu da görev alıyor.

RUMELİ ŞİVESİ...
Sütçü Ramiz karakterini usta oyuncu Erdal Özyağcılar canlandırıyor... Yabancı Damat'ta Antep şivesiyle konuşan başarılı oyuncu bu defa Rumeli şivesiyle konuşuyor. Diziden önce şiveyle ilgili ön bir hazırlık geçiren Özyağcılar, Rumeli Şivesi'nin oldukça benimsemiş. Bu senenin iddialı işlerinden birine başladıklarını söyleyen usta oyuncu "Komedi ve dramın içiçe olduğu bir proje. Adeta Nasreddin Hoca komedisi" diyor. Şebnem Sönmez ise Sütçü Ramiz'in eşi 5 kız çocuğu annesi Fatma'yı canlandıracak. İzleyiciyi kimi zaman derinden etkileyecek kimi zaman ise kahkahaya boğacak bir işe başladıklarını söyleyen Sönmez, "Diğer dönem filmlerinde işlenen konuları biz daha çok etki alan taraftan ele alıyoruz. Biz bütün savaşın, siyasetin, karma karışıklığın etkisini alan bir toprağı ya da insan topluluğunu anlatıyoruz. Bu dizide herkes her şeye rağmen birbirini çok seven insanlar görecek" diyor.

KALİTESİ TARTIŞILMAYACAK
Hande Subaşı ise Sütçü Ramiz'in ortanca kızı Vahide'yi canlandıracak. Kalitesi tartışılmayacak bir projeye başladıklarını belirten Subaşı, "Bu işe çok gönüllü olarak başladım. Kalitesi tartışılmayacak bir proje. Yurt dışında, bambaşka şartlar altında bu kadar güzel bir iş çıkabiliyorsa, biz de eğlenerek çalışıyorsak bence seyircide hakikaten izlerken keyif alacak diye düşünüyorum. Hem öğrenecek, hem gülecek bir iş. Her türlü duyguya karşıllık verebilecek bir proje. Bana çok sıcak geliyor" diye konuşuyor.

TARİH DERSİ GİBİ BİR DİZİ
Tolgahan Sayışman ise İttihak ve Terakki Cemiyeti'nin genç subaylarından biri olan tıbbıyeli Jöntürk Mustafa'yı canlandırıyor. Böyle bir projenin içerisinde yer aldığı için kendini şanslı hissettiğini söyleyen yakışıklı oyuncu hâlâ ilk günkü heyecanı yaşadığını söylüyor. Sayışman, "Çekim yapacağımız mekanlara geldiğimde duyduğum heyecanı anlatamam. Zaten bu mekanlara girdiğimiz an kendimizi o dönemin içerisinde buluyoruz. Bunun ekrana net bir şekilde yansıyacağını ve izleyicinin de bunu alacağını düşünüyorum. İlk defa bir projeyle ilgili olarak bu kadar iddialı konuşuyorum. Elveda Rumeli'nin çok sevileceğini düşünüyorum. Çünkü içinde ne ararsanız var' diyor ve ekliyor; "Tarihi ve gerçeği yansıtan olaylar var. Aşk, sevgi ve dram var. Bütün bunların dışında çok fazla durum komedisi var. Şöyle söyleyebilirim; Tarih dersi gibi bir dizi olacak".

HER ŞEY BİR ARADA
Hokkabaz'daki performansıyla izleyicinin beğenisini kazanan Tuna Orhan, 'Elvada Rumeli'de Terzi Hasan karakteriyle izleyicinin karşısına çıkıyor. Fakir bir terziyi canlandıracak olan Orhan bu zamana kadar hiç işlenmemiş bir dönemi anlattıklarını söylüyor. Yakışıklı oyuncu Ertan Saban ise Hristiyan bir ailenin çocuğu olan öğretmen Alexander'ı canlandırıyor. Herkesin seveceği bir hikaye anlattıklarını söyleyen Saban "Trajikomik, hüzünlü, bir o kadar da dramatik unsurlu bir hikayeyi anlatıyoruz" şeklinde konuşuyor.

Hiç yorum yok: